web analytics

Outplacementbureau Boss2Business

Outplacementbureau voor werknemers die ondernemerschap overwegen.

Onze specialismenOndernemers scan als startpuntOutplacementbureau's en Mobiliteitscentra

Onze specialismen

• Ondersteuning bij mobiliteit in het begeleiden en coachen van mensen die ondernemerschap verkiezen boven loondienst. • Effectieve ondernemerstest en haalbaarheid scan • Kort durende intensieve trajecten • Individueel maatwerk

Contact

Ondernemers scan als startpunt

Professioneel begeleid worden naar zelfstandig ondernemerschap begint met het toetsen van competenties en ondernemerskwaliteiten door middel van een wetenschappelijk getoetste scan.

Contact

Outplacementbureau's en Mobiliteitscentra

Bent u een mobiliteitsmedewerker die geïnteresseerd is in onze visie, ideeën en behaalde resultaten aangaande coaching naar zelfstandig ondernemerschap? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Over ons

erikErik Neve

Erik adviseert in en begeleidt bij opstellen van een ondernemingsplannen, zoeken naar geschikte financiering, uitvoeren van lokale marktverkenning en branche onderzoek, bedrijfsfinanciën, heroriëntatie op product of dienst, op klanten en de markt.
Erik coacht op het gebied van de ontwikkeling van de ondernemer en zijn bedrijf en zet daarbij vaak de Entrepreneur-Scan, het Business Model Canvas en Empathy map als methodiek in. Het uitgangspunt voor hem bij het coaching traject is de ondernemer, zijn bedrijfsidee, zijn persoonlijke en zakelijke doelstellingen en de fase van ontwikkeling waarin zijn plannen verkeren. Zijn aanpak is met de ondernemer stapsgewijs te werken aan een praktisch resultaat, een gerichte vertaling naar een uitvoerbaar, levensvatbaar en financieel haalbaar plan en om daarmee gestelde persoonlijke en zakelijke doelstellingen te realiseren.

Sterke punten als coach:

 • Econoom.
 • 30 jaar ervaring als bedrijfsadviseur / ondernemerscoach en als zelfstandig ondernemer.
 • Sterk ontwikkeld empathisch en analytisch vermogen.
 • Praktische instelling, “hands-on” mentaliteit, prestatiegericht, stimulerend en motiverend naar coachee maar ook realistisch en kritisch.
 • Bijdrage geleverd aan opstart van vele bedrijven met Nederlandse en buitenlandse eigenaren.

 

ronaldRonald Serné

Ronald coacht, inspireert en is bevlogen. Door middel van het inzetten van zijn creativiteit spreekt hij direct het verbeeldingsvermogen van de ander aan. Dit resulteert in een helder stappenplan en nieuwe wegen waar de ondernemer en mens zich praktisch in kan ontwikkelen. Ronald is daarbij zeer resultaatgericht en toetst zaken in zichtbaar resultaat. Wat is de situatie nu en welke kwaliteiten kunnen nog beter of kun je ontwikkelen? Aan de hand van een starters assessment wordt dit helder in kaart gebracht. Met het resultaat van deze scan bespreken we je sterktes / zwaktes en wat je valkuilen zijn. Dit maakt je als ondernemer extra zelfverzekerd en zelfbewust! Ronald traint ondernemers bij het leren verkopen, hoe je jezelf zelfverzekerd kunt presenteren. Door middel van zelf ontwikkelde methodes leer je in een paar uur een krachtige pitch te schrijven en te presenteren.

Ronald was in de jaren 90 een van de creatieve pioniers binnen de multimedia-, en internetbranche. Met deze jarenlange ervaring krijg je naast bovengenoemde praktische handvatten in ondernemerschap ook handige “tips and tricks” over hoe je je boodschap (missie / visie) vertaalt naar jouw corporate website en bij het (indien van toepassing) inzetten van social media. Door middel van een stappenplan heeft de ondernemer extra houvast en een duidelijk doel voor ogen. Naast het bovengenoemde biedt Ronald in zijn gesprekken inspiratie en weet hij de ondernemer door middel van sparren en brainstormen op (nieuwe) ideeën te brengen en enthousiast te maken en ga je met de nodige extra energie aan de slag!

Sterke punten als coach:

 • Sinds 1998 zelfstandig ondernemer, een pionier in ontwikkeling van nieuwe media in de rol van creative consultant en projectmanager.
 • Gecertificeerd coach, jarenlange ervaring met intensieve trajecten van het begeleiden van ondernemers en particulieren.
 • Creatief, empathisch, sensitief en analytisch vermogen.
 • Resultaatgericht (en meetbaar maken).
 • Weet ondernemers / mensen te inspireren en biedt (nieuwe) inzichten.

Gebied van expertise:

 • Het ontwikkelen van mensen binnen het ondernemerschap en hun persoonlijke leven en zoeken naar praktische invulling.
 • Inzetten van creativiteit, waardoor nieuwe inzichten ontstaan. “thinking out of the box”. Weet hierdoor het inbeeldingsvermogen aan te spreken. Deze eigenschap is van groot belang voor de pioniersfase waarin startende ondernemers zich aan het begin bevinden.

Ervaring met succesvol neerzetten van complexe communicatieprojecten voor grote multinationals zoals voor onder ander: KPN, Nike, Albert Heijn, Siemens, Luchtverkeersleiding Nederland en vele communicatiebureau’s en MKB bedrijven.

Jarenlange ervaring binnen het ontwikkelen en begeleiden van ondernemerschap voor verzekeringskantoren.